Miért éppen Szarvas?

Szarvas összesen 16157 hektár, és nagyjából 18 ezren lakják. A Körös-parti város, amelyben bármerre indulunk, rövidesen biztosan a Körös-partra érünk, ma az ország egyik legkedvesebb városa vízparttal, arborétummal, pezsgő kulturális- és sportélettel, híres mozzarella-gyárral, pálinkafőzdével és gyógyfürdővel. A város változatos programjai között van kamarazenekari koncert, betyárnapok, de hagyományőrző és sportprogramok is, például az Amatőr Kenumaraton. Szarvason családosok, egyedülállók, nyugalomra vágyó idősek és élményeket kergető fiatalok egyaránt megtalálják a számításukat.

Szarvas Facebookon

Támogatók

Friss topikok

Indavideó - Miért éppen Szarvas

2011.08.04. 23:18 mierteppenszarvas

Ez a „Ma”lom reméljük holnap se lesz lom, avagy élmény-ellenőrök a történelmi Magyarország szívében.

Köszönjük a sok gyógyulást és jó kívánságot tartalmazó üzenetet! Reméljük Áron végleg a gyógyulás útjára lép. Reggel korához képest:) egész frissen ébredve a Lux Panzió bár-recepcióján két kedves hölggyel találkozott, akiknek némi segítségre volt szükségük. Rögtön elő tőrt belőle az apai tanítás, mely szerint a hölgyeket tisztelni és segíteni kell. Egyébként állítása szerint már többször akarták lovaggá ütni, de mivel a Sir Lancelot és a Don Quijote név már foglalt így nem tudott megegyezni. Bár ezek sem  lettek volna tökéletesek, hiszen az egyik munkahelyén mindig esik, - nem úgy mint Szarvason- , a másik híres hős esetében pedig mindig együtt kell mozogni egy Sancho Panza nevű köpcös, szőrős férfivel, ami most nem divatos. Esetleg, ha Pamela Anderson kisasszony lehetett volna kirendelt titkárnő, még a közös lovon való utazásba is belement volna. De ez már történelem. Addig vacillált, míg csak a Lovag Lóizom név maradt szabad, az pedig végkép szóban sem jöhetett. A lényeg a két hölgy problémája. Nézzük a gyors helyzetet! Anya és lánya. A lány párja, ahogyan ő nevezi „Ürgéje” pecaőrült, és állítólag nem csak bolondja, hanem érti is. Csak a tisztánlátás végett. Hajas László kiváló mesterfodrász, szakmája elismert profija. De amit tudunk róla, hogy a lovaglás lényegét még nem érti. Emlékezzünk csak a Nemzeti Vágtán történt esésére. Ő azt mondja bevágtak elé, én azt mondom, nehéz úgy lovagolni, hogy a dauer víz ne loccsanjon ki és a ló szemébe se menjen. Tehát ha valamit csinálunk, akkor oda kell koncentrálni. Szóval „Ürgénk” aki a pecázás mestere a két hölgyet, épített körülmények között lepattintotta, mivel fontos számára a biztonságuk, aztán irány a peca! Az autót elvitte, hiszen abban volt a horgász felszerelés a halak legnagyobb bánatára és így tuti nem követik, hiszen tudjuk pecahelyen nincs térerő.

Szóval ebéd a Halászcsárdában-négyesben. Vau-Vau!!! Bocs Denisz! Akarom mondani négyen elkísértük Deniszt a hedonista  gasztro-bloggert ebédelni . Az ételek képekben tálalva.

 

Jó hangulatú, finom ízű ebéd után a két hölgyet visszakísértük a huszonegyedik századi kastélyukba, amely manapság Lux Panzió néven ismert. Kis pakolászás, aztán irány az ország szíve, de előtte jó turista elmegy a Tourinformba. Mi mentünk, láttunk, infót kaptunk. Gombár Hajni és a csapat mindenkit szeretettel fogad. Ötletel, javasol, ajánl, segít.

Ahogy azt szerencsére nagyon sokan tudják, és a szarvasi emberek nagyon büszkék is rá, a Történelmi Magyarország közepe pontosan a békési város területén található. Hol máshol, mint a Körös partján. Igazából kezdek gyanakodni, hogy a szarvasiak, minden félét beszereztek (főiskolát, Vízi színházat, Anna ligetet, Arborétumot) aztán hoztak hozzá egy folyót is:). Az ország közepén egy emlékmű található, amihez eljuthatunk autóval, vagy elsétálhatunk a Történelmi emlékúton is, melyet szép fából faragott szobrok kísérnek. A táv egyébként, egy jó ebéd utáni ideális séta.

Az emlékmű igazából egy szép malom. És említsünk meg rögtön egy szarvasi történetet, amit már mi is tudunk, mint fogadott várospolgárok. Babák Mihály mesélte, hogy a város lakói az emlékműhöz jártak megemlékezni a Trianoni békediktátumról. A határon túlra taszított magyarok pedig sokszor otthonukból hozott marék földdel érkeznek. Történt bármi, vagy történjék bármi, ők mindig eljöttek és mindig eljönnek majd!

 

 

Az autóhoz kis utcákon keresztül sétáltunk vissza, és közben megtaláltuk eddigi kedvenc kis utcánkat. A Malom utcát. Szép házak, rendezett, szemet gyönyörködtető kertek, és elbűvölő, aranyos emberek. Erika megtalálta szarvasi kozmetikusát, akivel rögtön virágszakmai eszmecserét is folytatott. Egy speciális technikai megoldást is felfedeztünk. A garázsajtó alá beszerelt slagcsonkot! Miért? Hát hogy néz ki, ha az ember a garázs tetején, vagy oldalán húzogatja mobil-nabucco vezetékét? A fotót ez ügyben még nem tudjuk prezentálni, mert óriási hibát elkövetve nem vittünk tartalék aksit a fényképezőgéphez és pár másodperccel előtte lemerült. Ezt persze csak azért valljuk be ilyen töredelmesen, mert „Szakik” százai kérdeznék meg, hogy néz ki. Így van lehetőségünk azt mondani, hogy később szállítjuk a felvételeket. Megállás ezután sem volt! Közeledik este nyolc óra! „Vers a vízen” előadás a Vízi Színpadon. Egy bohózatot láttunk, fiatal tehetséges színészektől. A környezetet pedig már amúgy is említettük. Na, jó akkor megint! Varázslatos, csupa nagybetűvel. És az előadás alatt háromszor rabolt ragadozó hal a Körösön, amit reflektorvilágításban nézhettünk végig. Ez egy jó tipp, hogy csalogassunk megrögzött pecást színházba:). Külön megemlítjük egyébként "Baksit". Ő volt az este házigazdája amit kellő alapossággal megoldott. Hivatását tekintve fotós, és olyan ember benyomását kelti, akinek folyamatosan pörög és jár az agya, gondolkodik. Nagyjából neki egy xanax tabletta olyan lehet, mint másnak a lónyugtató.  Az előadást követően irány a Lux és a napi fotótermés leválogatása.

Kezdjük magunkat otthon érezni Szarvason. Már sok embert ismerünk, és itt kötelező megjegyezni, hogy a „csodafegyver”, aki igazából nem csak farsangkor, és április elsején érdemel Superman-es dreszt, Denisz, a hedonista gasztroblogger. Mindenkit levesz a lábáról és egész jól viselkedik. Egy óriási gond van vele. A száraz táp három nap után olyan neki, mint Superman-nek a Kriptonit. A közelébe se megy… 

12 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenszarvas.blog.hu/api/trackback/id/tr473126823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillámdementor 2011.08.05. 11:09:39

Először is csúnya dolog a kommentem törléséről engemet nem értesíteni. Meg egyáltalán ki sem tenni, mert leírtam, hogy az Arborétum WC-je húgyszagú, a csempét leszámítva balkáni, meg hogy a Hajóskapitány nekiment a kikötő falának. Ez nem troll-kodás, viszont hiteltelenné teszi ezt az egész blogírást. Igenis leírom, hogy a hajó indulása teljesen ad hoc, tegnap voltunk ott és saját szemmel láttuk a 4-5 család kimaradását a hajóútból telítettség miatt.

Bc50K 2011.08.05. 12:01:09

Üdv!

Első sorban szerintem kicsit(?) az a feladat, hogy amiket érdekesnek/szépnek/jónak tartotok, azokhoz a programokhoz meghozzátok mások kedvét is. Emellett azonban 100%-ig meg kell őrizni a valóságot is. Hiszen senki nem kívánkozik olyan helyre, amiről sejti, hogy a róla (független személyek által) írtak nem felelnek meg teljes mértékben a valóságnak.

Természetes, hogy elnyeri a tetszéseteket, ami szép és jó. De az árnyoldalakról sem szabad megfeledkezni, mert (sajnos) azok is mindig, mindenhol jelen vannak. És ezzel mindenki tisztában is van.

Senkinek sem esne jól, ha az itt leírtakra készülve pl. az előttem szóló által leírt kellemetlenségek fogadnák.

A megfogalmazás pedig számomra sok helyen érthetetlen, nehezen követhető. A humoros stílus sokszor teljesen megkavarja a történetet és már nem tudni mi mihez is tartozik valójában (pl. első bekezdés).
Persze idővel biztos belejöttök, nem könnyű és nem is lehet megfelelni mindenkinek :)

Jó szórakozást és kellemes időtöltést!

Békés megye 05. vk 2011.08.05. 12:01:37

@Csillámdementor: És most ez hogy kapcsolódik ehhez a bloghoz? Írj panaszlevelet az Arborétumnak és a kapitánynak.

Sitti 2011.08.05. 12:33:58

Aháááá szóval a Luxban laktok? :)
Akkor már értem,hogy miért látlak titeket minden nap a munkahelyem kirakatán keresztül. :)

mierteppenszarvas 2011.08.05. 20:10:30

@Sitti: Igen, a héten a Lux Panzió lát vendégül minket :)...no majd szépen bekopogtatunk a "soron" :) És fejben beazonosítunk egy arcot az autóskép mögé :)

agresszív öregasszony a billából 2011.08.05. 20:31:48

Sziasztok, színházba mentek? Holnap lesz elöadás? A Halász konyhája kiváló, mint mindig. Sok sikert és érezzétek jól magatokat Szarvason.

Csillámdementor 2011.08.05. 20:54:06

Egész szép kis kommentet eresztettem meg, csak a mindenható webmaster nem találta közlésre méltónak. Leírtam, hogy a szuvenírshop kielégítő, az eladóhölgy kedves és készséges, viszont az egyszem vendéglátó hely kínálata sovány, pl: 2 féle hambi kapható összevissza.
A sör még elmenne, de minek töményet árulni a sok családosnak?
Nincs felszolgálás, a 4 db sátor miatt össze vannak sűrítve a székek, mondjuk kettecskén nem ülnék össze 6 idegennel. Sok a gyerek, de a hamutálak tele, meg ilyenek. Még evett az oldalbordám, mikor a bisztró tulaja úgy döntött, hogy záróra és elkezdi elpakolni a székeket. Jó: lehet ráfogni mindent a Nemzeti PArk Igazgatóságra, meg hogy nem a mi hatáskörünk, mármint Szarvas városé stb. Csak egy jelenség...médiafelhajtás a semmire. Szigorúan csak az Arborétumra leszűkítve.

Daret 2011.08.05. 21:13:56

@Csillámdementor: Ne a webmestert szidd, hanem saját fogyatékosságodon gondolkozz el! A nagyszerű és építő jellegű hozzászólásod a hajóról, és a kertről egy másik blogbejegyzéshez írtad, ahol most is megtalálható, senki sem törölte ki. Bár én ezután a hosszan tartó, és visszatérő fröcsögésed után tuti, hogy olvasás nélkül törölném a kommentjeidet!

ZZ 2011.08.06. 10:55:05

@Csillámdementor: Nemzeti Park Igazgatósága? Arborétum? Csak két fajta hamburger? Miről beszélsz?
Lemaradtál valamiről? Sértett vagy? Nem Te nyertél? Változz meg! A belső szerveidet felemészti a keserűség! Ne tedd tönkre Szarvast, ne menj oda többet.
Téged ez a hely nem érdemel meg!

p.csilla 2011.08.06. 21:27:57

Nem gondolom,hogy Csillámdementor bármi rosszat akart volna,egész egyszerűen tényeket közölt.Olyan tényeket,amit én is tapasztaltam.Vannak hiányosságok,amin vagy változtatnak az illetékesek,vagy a turistáknak így kell elfogadni(legfeljebb nem jön ide többet).Ettől függetlenül szerintem nem ócsárolt semmit és senkit.Ennek a blognak a lényege pedig nem a köpködés...

ZZ 2011.08.09. 10:34:00

@p.csilla: Akkor mindketten más stílusban írt kommentet olvastunk Tőle.
Ez nem kritika volt részéről... Szerintem...

nemszarvasi 2011.08.10. 17:19:34

Ez a cím volt eddig a legalja a blognak...
süti beállítások módosítása