Miért éppen Szarvas?

Szarvas összesen 16157 hektár, és nagyjából 18 ezren lakják. A Körös-parti város, amelyben bármerre indulunk, rövidesen biztosan a Körös-partra érünk, ma az ország egyik legkedvesebb városa vízparttal, arborétummal, pezsgő kulturális- és sportélettel, híres mozzarella-gyárral, pálinkafőzdével és gyógyfürdővel. A város változatos programjai között van kamarazenekari koncert, betyárnapok, de hagyományőrző és sportprogramok is, például az Amatőr Kenumaraton. Szarvason családosok, egyedülállók, nyugalomra vágyó idősek és élményeket kergető fiatalok egyaránt megtalálják a számításukat.

Szarvas Facebookon

Támogatók

Friss topikok

Indavideó - Miért éppen Szarvas

2011.08.31. 17:48 mierteppenszarvas

A turisztikai élményellenőrök utolsó hivatalos munkanapja szarvasi küldetésükön

Azt már most kijelenthetjük, hogy nem utolsó napunkat töltjük Szarvason, mi megszerettük és bízunk benne, hogy meg is szerettettük a békési kisvárost. Reméljük nem veti senki a szemünkre, hogy elfogultak vagyunk egy hónap elteltével. Baj lenne, ha nem lennénk azok. De térjünk a munkára, nézzük a mai nap programját. Reggel kilenc órakor a Szarvasi Mozzarella üzemnél volt jelenésünk Örménykúton, ahol csatlakozott hozzánk Óvári András, „Az ország legjobb állása” ötletgazdája is. Rohony Miklós tulajdonos kalauzolt bennünket a sajtok világában, végig követtük, hogyan lesz a tejből csomagolt finomság. Ismét meggyőződtünk róla, hogy sok és tudatos munkával, egy kis manufaktúrából miképp lesz hazai szinten piacvezető mozzarella üzem. Rohony Miklós hitvallása szerint, tulajdonosként és munkavállalóként is fontos, hogy célokat tűzzünk ki és érjünk el. A békési vállalkozás mára oda jutott, hogy a mozzarella hazájába, Olaszországba is exportálja termékeit.

     

Az utolsó napról lévén szó ismét fokozódott a médiaérdeklődés. Több rádiós és tévés interjú vár ránk a délután folyamán. Emellett a Frankó tanyán több gasztronómiai érdekességben is részünk lesz, szilvalekvárt főzünk, kapusznyikát kóstolunk, és finom húsokat sütünk a Turul vendéglő szakmai felügyelete alatt. Este egy közös bankettet tartunk azokkal, akik az egy hónap során segítettek bennünket és részt vettek a kampányban. Fontos megemlítenünk, hogy mai bejegyzésünk, még nem az utolsó, hiszen készült és még készül több olyan anyag, aminek helye van az oldalon. Emellett ne felejtsük el, hogy közeleg szeptember 9-e, amely a 14. Szarvasi Szilva Napok első napja. Tehát az élet augusztus 31-ével nem áll meg sem itt a blogon, sem pedig Szarvason. Holnap egyébként a TV2 Mokkában leszünk kilenc órától, már csak emiatt sincs még vége szarvasi kalandunknak. Az élményellenőrök még munkában maradnak...

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenszarvas.blog.hu/api/trackback/id/tr923193601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzSzabi 2011.09.02. 22:33:27

Az ötlet, mellyel fel akarták hívni a figyelmet városukra, eléggé egyedi volt. Kezdetben még elolvastam a bejegyzéseket, de sajnos az ügy teljesen ellaposodott. Az itt tálalt kép alapján valószínűleg sohasem választanám Szarvast. Enni bárhol lehet, fürdeni is, sőt még gátak és evezési lehetőség is található Hazánkban. Csak az maradt ki az írásokból, ami miatt Szarvas egyedi és megismételhetetlen. Egy hely íze nem azonos az ott kapható étkekével. Szerencsére tudom - és sokan tudják - jó hely az Alföld, és mivel ismerem Szarvast, nem kerülöm el. De Önök elszalasztottak egy nagy lehetőséget! De semmi gond, mivel az önkritika ebben az országban nem divatos, úgyis egy kézlegyintéssel intézik el ezt a bejegyzést, és biztosak a dolgukban, jól csináltuk. Legyen igazuk.

beruska 2011.09.03. 15:09:49

Kedves SzSzabi!

Nagyon szépen megfogalmaztad a lényeget, ez így igaz. Ettől még én sem választanám Szarvast nyaralásom helyszínéül. Mások szerint az irígység beszél belőlem, mert én nem tudnám olyan jól csinálni, mint ŐK KETTEN, bocsánat HÁRMAN.

Békés megye 05. vk 2011.09.03. 16:48:31

Úgy látom az élményellenőrség olyan mint a magyar foci vagy a magyar gazdaság, mindenki ért hozzá, mindenki sokkal jobban tudja hogyan kéne csinálni. Az önkritika valóban nem divatos hazánkban, de a kritika annál inkább (sajnos) Egyetlen építő jellegű észrevétel sem íródott munkájukkal kapcsolatban, csak hogy ne így meg ne úgy csinálják.Úgy tudom más városok is kedvet kaptak élményellenőrök alkalmazásához, másoknak is megtetszett az ötlet, pályázatok, remélem valamelyikőtök megnyeri és majd megmutatja, hogyan is kell ezt csinálni.

szarvasiszilvi 2011.09.03. 22:04:53

@Békés megye 05. vk: Még a helyesírási hibák nagyobbik részét sem javították ki! Nyelvhelyességet kérni pedig reménytelen. Már az elején beszóltak a tárgyilagos bejegyzésekre! Világ- és lényeglátást - szövegben, fotóban, videóban -, nem lehet egy-két bejegyzéssel kérni/javasolni ... Alapfokú marketing, internet-, vírus- és gerillamarketing anyagokat olvasgatni, Szarvasból előre készülni viszont lehetett volna. Nagy lehetőséget szalasztott el Szarvas.

laczsu 2011.09.04. 19:22:34

Kedves "Segíteni" Akaró Hozzászólók!

Nézzék el, de nem vagyok nagy blogger, sőt semmilyen. Mégis úgy gondolom nem hagyom szó nélkül az itt
folyó, -bocsássanak meg-pitiáner un.kritikákat. Abban Önöknek igazuk van, hogy írhattak volna helyesebben.
Viszont én elfogadtam, mert gondolom nem lehetett máshogy, nappal elfoglaltak voltak az élményellenőrök-ezt várták tőlük-,
a blogokat pedig fáradtan éjjel szerkesztették.
Kommentjeik szerint csak a lényeget nem értik. Nem "útikönyvet" vártak a megbízók, hanem pont azt ami történt. Beszéltek Szarvasról. Megismerték Szarvast. Még fontosabb ezek után, sokan akarják megismerni Szarvas városát. Tudom nem fontos, de mi is a blogok miatt mentünk Szarvasra. Nem csalódtunk!

Köszönjük ÉLMÉNYELLENŐRÖK !

Jók voltatok! Csak így tovább!
süti beállítások módosítása