Miért éppen Szarvas?

Szarvas összesen 16157 hektár, és nagyjából 18 ezren lakják. A Körös-parti város, amelyben bármerre indulunk, rövidesen biztosan a Körös-partra érünk, ma az ország egyik legkedvesebb városa vízparttal, arborétummal, pezsgő kulturális- és sportélettel, híres mozzarella-gyárral, pálinkafőzdével és gyógyfürdővel. A város változatos programjai között van kamarazenekari koncert, betyárnapok, de hagyományőrző és sportprogramok is, például az Amatőr Kenumaraton. Szarvason családosok, egyedülállók, nyugalomra vágyó idősek és élményeket kergető fiatalok egyaránt megtalálják a számításukat.

Szarvas Facebookon

Támogatók

Friss topikok

Indavideó - Miért éppen Szarvas

2011.08.21. 00:09 mierteppenszarvas

A magyar államalapítás ünnepe Szarvason!

Már előre éreztük, hogy a mai nap különleges lesz. Augusztus 20.-át mindig mindig is fontosnak tartottuk. Jelenlegi helyzetünk, és a helyszín pedig egészen egyedi érzésekkel töltött el bennünket. Egész nap talpon voltunk. Reggel nyolckor indultunk útnak. Sok helyen jártunk, meg sem álltunk egészen eddig a pillanatig. Épp éjfél van. Ma egyébként két újságíró és egy fotós volt velünk egész nap. Rengeteg élményt szippantottunk magunkba. Egy dolgot már most tudok. Augusztus 20.-át Szarvason tölteni, valami felemelő érzés. Pezseg a város. Lázban ég, az esti felvonulás lázában. A Katalin II vezetésével, számtalan csónak, kajak, kenu, és a legkülönfélébb vízi járművek lepik el a Körös felszínét. Mindenhol fáklyák mutatják, merre tart a konvoj. Az élmény szerintem bemutathatatlan, leírhatatlan. De megfogjuk próbálni. Addig is egy javaslat. Ott a helye mindenki bakancslistájában. Akár már jövőre, mert mi biztos eljövünk.  

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenszarvas.blog.hu/api/trackback/id/tr713167838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szarvasiszilvi 2011.08.21. 10:59:32

Bakancslista?! Ugyan már! Nem a halálunkra készülve kell megélni Szarvast! Ugye előbb is lehet!? :-)

sy101 2011.08.21. 13:44:18

Sziasztok!

Szeretem a blogotokat, 20-a meg tényleg jó volt, de könyörgöm és ne piszkálódásként vegyétek, maximum építő jellegű kritikaként, de a 20-a, után ne tegyetek pontot. Még a szememet is bántja.

mierteppenszarvas 2011.08.21. 20:28:58

Szia Szarvasiszilvi! Nyilván nem úgy értettük:). Ugye, a bakancslista, az embernek azon listája, amit az életben ki szeretne próbálni, át szeretne élni. Igen, valóban készült egy film, ilyen címmel (méghozzá egy jó film), amiben az egyik főszereplő meghal. De a kifejezés, már nagyon régi. És nem a halálról szól, hanem pont az életről és az élményekről.
süti beállítások módosítása