Miért éppen Szarvas?

Szarvas összesen 16157 hektár, és nagyjából 18 ezren lakják. A Körös-parti város, amelyben bármerre indulunk, rövidesen biztosan a Körös-partra érünk, ma az ország egyik legkedvesebb városa vízparttal, arborétummal, pezsgő kulturális- és sportélettel, híres mozzarella-gyárral, pálinkafőzdével és gyógyfürdővel. A város változatos programjai között van kamarazenekari koncert, betyárnapok, de hagyományőrző és sportprogramok is, például az Amatőr Kenumaraton. Szarvason családosok, egyedülállók, nyugalomra vágyó idősek és élményeket kergető fiatalok egyaránt megtalálják a számításukat.

Szarvas Facebookon

Támogatók

Friss topikok

Indavideó - Miért éppen Szarvas

2011.08.16. 16:09 mierteppenszarvas

Kultúr túra Dr. Kutas Ferenc helytörténésszel - A Csáky kastély kertjében sétáltunk

Egy újabb izgalmas találkozásban volt részünk Szarvason. A szarvasiak tanácsát, véleményét kértük, hogy vajon ki tudhat a leghitelesebben mesélni a békési város történetéről és nevezetességeiről. Mondhatjuk, hogy nem volt nehéz dolgunk, egybehangzó javaslatok alapján jutottunk el Dr. Kutas Ferenchez. Mindenki nagy tisztelettel beszélt róla, így nem csoda, hogy mi is kíváncsiak voltunk rá. A legtöbben „Tanár úrként” emlegetik, az ő munkássága azonban jóval több ennél, hiszen egy sokoldalú, művelt és magával ragadó úriembert ismertünk meg személyében.

 

Persze ez a néhány sor, csupán támpont. Egy élmény volt Tanár úrral Kultúr-túrázni, reméljük még lesz rá lehetőségünk. Bízunk benne, hogy segítségével Szarvas további értékeit is bemutathatjuk.

 

Íme egy villám biográfia:

1940-ben Szentesen született. Magyar-történelem szakos középiskolai tanár, később s szarvasi gimnázium igazgatója, egyetemi bölcsészdoktor. 1986 óta munkatársa a Szarvas és Vidéke c. hetilapnak; 1988-tól a Szarvasi Krónika egyik alapító szerkesztője, 1989-től felelős szerkesztője; 1992-ben a Szarvasi Krónika Alapítvány megszervezője, kuratóriumi tagja, ügyvivője. 1996-ban indította el és szerkeszti a Szarvasi Krónika Kiskönyvtára sorozatot. 1995-től a szegedi Mozaik Oktatási Stúdió magyar-tankönyvcsaládjainak szakmai lektora, tankönyvíró. 1989-től 2000-ig a Szegedi Rádió Békés megyei tudósítója. 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenszarvas.blog.hu/api/trackback/id/tr433158209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mierteppenszarvas 2011.08.16. 18:19:27

A videót két órája konvertálja az inda. Most már nem ülünk fölötte, bizonyára nemsokára lejátszható lesz. Megéheztünk, megyünk a Vadászkürt étterembe! Vacsi után pedig megyünk a Vízi Színházba. Ma is "Vers a víz fölött lesz"!

BSny 2012.02.26. 12:52:20

Kutas tanárúr kötete, javaslom minden érettségizőnek:
www.mozaik.info.hu/Homepage/Mozaportal/MPcont.php?bid=MS-3243
süti beállítások módosítása