Miért éppen Szarvas?

Szarvas összesen 16157 hektár, és nagyjából 18 ezren lakják. A Körös-parti város, amelyben bármerre indulunk, rövidesen biztosan a Körös-partra érünk, ma az ország egyik legkedvesebb városa vízparttal, arborétummal, pezsgő kulturális- és sportélettel, híres mozzarella-gyárral, pálinkafőzdével és gyógyfürdővel. A város változatos programjai között van kamarazenekari koncert, betyárnapok, de hagyományőrző és sportprogramok is, például az Amatőr Kenumaraton. Szarvason családosok, egyedülállók, nyugalomra vágyó idősek és élményeket kergető fiatalok egyaránt megtalálják a számításukat.

Szarvas Facebookon

Támogatók

Friss topikok

Indavideó - Miért éppen Szarvas

2011.08.07. 20:21 mierteppenszarvas

Pazar lángosoktól, varázslatos pálinkákig. Hedonista nap Szarvason!

Ötödik munkanapunkon lassan ébredtünk. Aztán hirtelen eszükbe jutott, már reggel hét óta vár ránk a piac! Ez most nem valami EU-s gazdasági rizsa, hanem szó szerint értendő. Vár ránk a piac. A szarvasi piac. Ott is elsőként a Fánkos- Lángos vendéglátó ipari szakegységben van jelenésünk Hudák Lacinál, aki egy született marketing szakember és egy kicsit polihisztor. Erika szuperül nézett ki (egyébként csinos, de most szerintem elcserélte a programot és úgy öltözött fel, mint aki Windshire-be hivatalos lovaspóló mérkőzésre), csak úgy ragyogott. Hogy még tovább egyszerűsítsem s most itt ifjabb férfitársaim figyelmét hívnám fel, arra mik váltják ki a nőkben ezeket a jeleket. Tehát: ragyogás, örömteli izgalom, alkalmon túli öltözködés jelei arra utalnak, hogy olyan helyre megyünk, ahol vásárolhatunk.

Portékák százait vehetik a hölgyek a kezükbe, forgathatják, csodálhatják, leszólhatják… Olyan ez, mint nekünk, pasiknak a foci. Ők sem értik, mi sem értjük. Annyiban azért a csajok jobban csinálják, hogy míg mi férfiak letesszük voksunkat egy csapat mellett, addig ők nem csak egy piacért égnek ezres hőfokon. Bár izgalmas lenne, ha ők is piacmezekben járnának vásárolni! Valahogy így hangozhatna.

Két nő beszélget:

-          Te melyik piacnak szurkolsz?

-          Tiszadadai vegyes piac.

-          Az melyik osztályban árul?

-          Most jutottunk fel NB II-be. Végre elkészült a kínai cipős üzlet, és elég jól megy az ukrán törölköző árusnak. Az ultrák pedig jó áron adják a tisztítószereket. Tudod, nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlásra. A gyrososban két húsz éves lány készíti a finomságokat. Fú, ha látnád a csípős szószt, hogy teszik rá a kajára. Bár infrastruktúrába fejlődnünk kell. A téli edzések nincsenek helyben megoldva.

-          És akkor hol tudtok edzeni télen?

-       Néha a kultúrházban van turkálós pénteki ruhavásár, de azért heti egy edzéssel neki menni a szezonnak nem elég. Gyakran járunk át Romániába és Ukrajnába. Az ottani piacokon való játék azért felpörgeti a csapatot! No, meg a nyíregyházi plázában tartunk erőnléti tréningeket. Ott kellő alapokat lehet szerezni…

Szóval ők ennél okosabbak. Nem engedik magukat egy stadionra koncentráltatni. A piacon Hudák Laci a Fánkos – Lángos szíve lelke. Pörög-forog, osztja a lángost és az észt ezerrel. Szinte minden lángoshoz és fánkhoz jár egy frappáns megjegyzés, vicces, olykor cinikus mondat. Rögtön megszerettük. Számos lángos specialitás várja a vendégeket. Mi egy avokádós (oké-oké, nem az a tradicionális eledel) és egy lecsós lángost tettünk magunkévá. Finom volt. Ezután hosszan beszélgettünk lovakról, lángosról, a Körösről, Szarvasról és egy érdekességről, amit még egyelőre nem árulunk el. Legyen elég most csak annyi, hogy Hudák úr még visszaköszön augusztusban blogjainkban. És hogy miért mondtuk róla, hogy egy vérbeli marketinges? Egy játékra invitálja a vendégeket melynek lényege: Fényképezd le az ország első turisztikai-élményellenőr csapatát és kedvezményt komoly kedvezményeket kapsz, vagy készíts olyan fotót, amelyen velük együtt te is szerepelsz és a következő lángosod ingyen kapod. Tehát, ha mondjuk, valaki a telefonjával készít velünk egy közös képet, már csak be kell mutatnia rendelésnél. Utána viheti, eheti! Összefoglalva, a piacon szuperül éreztük magunkat, még egy komolyabb akció keretében még biztosan visszatérünk, akkor viszont már sokkal korábban fogunk érkezni Szóval, mi visszamentünk a szállodába és megkezdtük a felkészülést, a kimerítőnek ígérkező esti pálinka párbajra!

Úgy gondoltuk, hogy egy kiadós lubickolás és masszázs kellőképpen ellazít és megfelelő pszichés állapotba hoz bennünket egy ilyen komoly megmérettetésre. A városi fürdőbe mentünk. Ittlétünk alatt most először vált ketté csapatunk. Mivel Denisznek annyira még nem lételeme a víz, így neki új barátokat kutattunk fel. Két Havanese kutyust és egy kedves gazdit, Zitát. Denisz velük töltötte a délutánt, kertben futkározott, és ebekkel játszott. Mi pedig egy gyermek élményellenőr palántát vittünk magunkkal a fürdőbe. Gombár Hajni kislánya Enikő Mi pedig a szarvasi városi fürdőbe mentünk. Remélem emlékszik még mindenki Demeter István hajóvezetőre, a Katalin II fedélzetéről. Hm? (ha nem lejjebb megtekinthető a videó, a Bermuda háromszögről, UFO-ról, mágneses erőtérről) Mi megtaláltuk a testvérét. Demeter László, a fürdő vezetője. A Demeter család tehát erősen vizes közegben mozog és nem csak ez a közös bennük. László is nagyon tud beszélni. Mint megtudtuk, ő volt itt korábban polgármester is. Vidám, közvetlen és élete a fürdő, melyet jó alaposan be is mutatott nekünk. Vettünk egy kiadós masszázst, amit Póka Péter masszőr biztosított. Ezúton is köszönjük neki. Utána pancsi, fürcsi, és labdázás. A kellemes felfrissülés után, irány az első heti főhadiszállás, a Lux panzió. Megkezdtük a készülődést az estére.

Megérkeztünk a Galéria Grillbe, a verseny helyszínére. Itt számos meglepetésben volt részünk. Rögtön az első. Krisztián a Galéria Grill vezetője megmutatta, hogyan kell harcsából tatár beefsteaket készíteni. Isteni finom volt! Emellett megkóstoltuk az ikrasalátát, ami egy frissítő étel. Citromos salátalészerű hagymás ikrás finomság. Ezúton is gratulálunk a készítőjének. És még egy óriási kedvességet kell említenünk a szarvasiaktól. Elkészítették az este kedvéért a 2011-es Ország Tortáját, ami idén az őszibarackos köles torta. Ezt majd augusztus 20.-a után kóstolhatja a nagyérdemű, ám nekünk most lehetőségünk volt rá. Azt kell mondjam hál Istennek. Először fintorogva gondoltam rá, majd amikor láttam, akkor is féltem tőle. Mndig ez járt az eszembe: „értem én, hogy válság van, de nekünk miért nem lehet egy túró tortánk, vagy csokoládé, vanília…Megkóstolva azonban , eszembe se jutott, csak az hogy jó gyorsan kéne enni, mert nem fogok tudni repetázni. Egy szóval: Köszönjük Szarvas!!

 

Na de a lényeg! Kezdetét vette az I. Szarvasi és Szabolcsi Pálinka Párbaj. A tervezett két induló pálinkából végül öt lett, aztán még egyéb pálinkafélék is bekerültek a versenybe, így az indulók között volt egy vegyes gyümölcs pálinka és egy ágyas barack is. A zsűri nagyon szakavatott volt, és azon tanakodtunk, hogy kéne legalább egy kettős állampolgárt találni fél perc alatt, mert akkor nemzetközivé nőtte volna ki magát rögtön kicsiny kezdeményezésünk. Sebaj, majd jövőre, elhívjuk Szergejt, a nyíregyházi üzemanyag-megmozgató menedzsert. Páratlan a 95-ös marmonos benzinvodkája! No de lássuk az idei nevezőket és pálinkáikat:

-          Galát Krisztián, a Galéria Grill vezetője és konyhafőnöke. A verseny egyik ötletgazdája. Pálinkája: Szarvasi Gátszaggató szilva 2010-es évjárat.

-          Kerekes Áron, az ország első profi turisztikai élményellenőr csapatának férfi tagja, a verseny másik ötletgazdája. Pálinkája: Szabolcsi Trükkös szilvapálinka, a (Tarpa Manufaktúra szilvapálinkája, amely 2011-ban a Magyar pálinka verseny aranyérmes pálinkája volt)

-          Gombár Hajni (egyetlen hölgy indulóként neki külön puszi jár) A Tourinform iroda vezetője. Pálinkája: Turistavadász Mix 2010-es évjárat

-          Bakula "Baksi" János fotós, vállalkozó. Szarvason mindenkit ismer, és mindent elintéz, központi figura. Pálinkája: Baksi féle Csodálatos ágyas barack 2004-es évjárat

-          Babák Zoltán, a Newjság vezetője, főszerkesztője. A legfrissebb híreket szállítja online Szarvason: Szarvasi harapós 2011-es évjárat

 

A Zsűrinek külön köszönet alázatos tevékenységéért. Hosszasan tanakodtak, lázasan kóstolgattak, sokszor inkább többször letesztelték a versenyző pálinkákat, nem akartak ugyanis semmit a véletlenre bízni. Hogy ne húzzuk tovább a végeredményt, záró akkordként jöjjön a végeredmény!

5. hely - Babák Zoltán: Szarvasi harapós
4. hely - Gombár Hajni - pálinkája: Turistavadász Mix
3. hely - Kerekes Áron: Szabolcsi Trükkös szilvapálinka
2. hely – Galát Krisztián: Szarvasi Gátszaggató szilva
1. hely - Bakula "Baksi" János: Baksi féle Csodálatos ágyas barack


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenszarvas.blog.hu/api/trackback/id/tr783132332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása