Miért éppen Szarvas?

Szarvas összesen 16157 hektár, és nagyjából 18 ezren lakják. A Körös-parti város, amelyben bármerre indulunk, rövidesen biztosan a Körös-partra érünk, ma az ország egyik legkedvesebb városa vízparttal, arborétummal, pezsgő kulturális- és sportélettel, híres mozzarella-gyárral, pálinkafőzdével és gyógyfürdővel. A város változatos programjai között van kamarazenekari koncert, betyárnapok, de hagyományőrző és sportprogramok is, például az Amatőr Kenumaraton. Szarvason családosok, egyedülállók, nyugalomra vágyó idősek és élményeket kergető fiatalok egyaránt megtalálják a számításukat.

Szarvas Facebookon

Támogatók

Friss topikok

Indavideó - Miért éppen Szarvas

2011.08.21. 23:18 mierteppenszarvas

Ideiglenesen három új élményellenőrt avattunk be - Velük barangoltunk a békési vársokában

Ahogy ígértük tehát. Belevágunk az elmúlt két nap gyors ismertetésébe. Szombaton délelőtt találkoztunk két újságíróval, Hajnival és Dórival valamint egy fotóssal, Ákossal. Mire ők megérkeztek, mi már túl voltunk, egy kis sütésen. A Vadászkürt étteremben kezdtük a napot, ahol az előző nap előkészített mindenféle földi jóval megtöltött malacka várt ránk. Segítettünk, hogy megkezdje vízszintes, rúdtáncát néhány órán át.

 

A három érkezővel gyorsan megismerkedtünk, azután rögtön beledobtuk őket a mélyvízbe. Egy ebédmeghívásunk volt. Jó társaság, kedves emberek, fantasztikus halászlé. Visszautasíthatatlan ajánlat. Sőt a fairplay díj is elkelt. Az ország legjobb állásának pályázatán, vendéglátóink ugyanis a döntőben megismert fiatal pár, Ádám szülei Marika és  Zoltán voltak. Köszönjük, nagyon jól éreztük magunkat, és nagyon finom volt a halászlé és a sült hal is. 

 

Az már kiderült, hogy ha Szarvason van az ember, akkor a Körös kikerülhetetlen. Senki nem is akarja. Szerencsénkre vízre szállhattunk, a Katalin II fedélzetén. Konkrétan lestoppoltuk Demeter István hajóvezetőt egy stégről. De tényleg szó szerint, ő pedig örömmel vett fel bennünket. Mindig segíti az élményellenőrök munkáját. Egy újabb szuper utazás várt ránk. Eljutottunk az Arborétumig, itt egy kis pihi és kávé. Aztán ismét a fedélzetre léptünk. A vízről is megnéztük a Történelmi Magyarország közepét jelző emlékművet.

 

Ezután elhagytuk Demeter Istvánt és a Katalin II-t. Óvári Andrással, a pályázat ötletgazdájával ismerkedtek meg vendégeink. Jót beszélgettünk egy pohár roséval körítve a Körös partján. Az indulás pillanatáról a hasunk gondoskodott. Megéheztünk, és valami speciális szarvasira vágytunk. A Halászcsárdába mentünk. Ezúton is köszönjük, megint nem csalódtunk. Isteni volt a korhely halászlé, a lányok szerint. Ákos pedig találkozott Sanyi Bácsi kedvencével. Ezt az ételt már korábban bemutattuk. Hozzáköltöttünk egy legendát is. Azzal riogattuk vendégeinket, hogy ha valaki nem eszi meg az egészet, akkor azt Sanyi Bácsi fogja kísérteni álmában. Persze ez nem igaz. Sanyi Bácsi a kellemes emlékeinket gyarapítja csupán. Sok időnk ezután nem volt, ugyanis közelget az este. Nyolc óra után pedig indul a fáklyás menet a Körösön. 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenszarvas.blog.hu/api/trackback/id/tr553169749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szarvasiszilvi 2011.08.22. 13:55:17

" Ideiglenesen három ú élményellenőrt avattunk be - Velük barangoltunk a békési vársokában" - Hiába a sok figyelmeztetés? Az Isten áldja meg kendteket! Kor-rek-túra! Az viszont érdekelne, hogy a " Sanyi Bácsi kedvence" elnevezésű étel nevét hogyan írják az étlapon! :-))

szarvasiszilvi 2011.08.22. 19:10:57

Ne fáradjatok! Az étlapon helyesen írják! :-)
" Sanyi bácsi kedvence "
Igaz, semmi sem tökéletes! Nekik meg az angol szöveget kellene javítgatni, legalább a weboldalukon! :-))

laczsu 2011.08.22. 19:49:21

Kedves Szilvi! Sanyi bácsi/Sanyi Bácsi, minek azt a szőrszálat hasogatni? Ha nem vigyázunk, még a végén köztársasági elnök is lehet a fiatalokból. ;-)

laczsu 2011.08.23. 00:46:32

Szívből kívánom neked, hogy a jó és szép dolgokat is vedd észre az életben. Szép estét!

ThePvera 2011.08.23. 09:14:45

Kíváncsi vagyok, hogy Te mennyire tudnál helyesen írni napi 10-12-14 óra barangolás után éjszaka, kimerülten. (Egyébként én nem tartom zavarónak ezeket az apró hibákat, amíg nem írják azt, hogy "muszály" vagy "gója" :). )
süti beállítások módosítása