Miért éppen Szarvas?

Szarvas összesen 16157 hektár, és nagyjából 18 ezren lakják. A Körös-parti város, amelyben bármerre indulunk, rövidesen biztosan a Körös-partra érünk, ma az ország egyik legkedvesebb városa vízparttal, arborétummal, pezsgő kulturális- és sportélettel, híres mozzarella-gyárral, pálinkafőzdével és gyógyfürdővel. A város változatos programjai között van kamarazenekari koncert, betyárnapok, de hagyományőrző és sportprogramok is, például az Amatőr Kenumaraton. Szarvason családosok, egyedülállók, nyugalomra vágyó idősek és élményeket kergető fiatalok egyaránt megtalálják a számításukat.

Szarvas Facebookon

Támogatók

Friss topikok

Indavideó - Miért éppen Szarvas

2011.08.09. 00:34 mierteppenszarvas

211 induló, 21 kilométeres verseny táv. Evezés a Körösön és hajócipelés a szárazföldön. Ez csak egy dolgot jelenthet. KENUMARATON Szarvason!

 

Nem tartjuk valószínűnek, hogy Storcz Botond a kajak-kenusok kapitánya, sírva kéri a receptet, az olimpiai felkészüléshez, látva kissé megnyúzott arcunkat  a Kenumaraton reggelén. Azért ne felejtsük el, hogy előző este még mi egy komoly versenyen álltunk helyt, részletek lejjebb. Szóval számtalan hajó, megannyi ember készülődött izgatottan. A vízen kevésbé jártas embernek a táv és a feladat elmondva is ijesztő. Hiszen itt nem elég, hogy 20 kilométert kell evezni, emellett több, mint egy kilométeren keresztül kell ezeket a nem túl kicsi hajókat cipelni.

Kihasználva, hogy még viszonylag kevés versenyző érkezett, gyorsan körbeszaladtunk a Kajaktelepen:


Néhány perc múlva megtelt a telep, mindenki lázasan készülődött. Denisz pedig komoly szakmai beszélgetésbe kezdett az evezésről és a simogatásról. Egy új barátság szövődött a békési városkában.

 

Azután felgyorsultak az események. A versenyzők erőteljesen a víz felé kezdtek orientálódni. A lelkes hozzátartozók, pedig még a sapkát is leverték volna a fejünkről, ha útban vagyunk, ahogy azt a példa is mutatja. Majd a 13. másodperctől koncentrálj, a nagyobb termetű fotósra és a piros baseball sapkás fiú közötti, könyökkel történő interakciót.

Aztán mindenki elkezdte vízre tenni hajóját. Hiába volt sokszor szűk a hely, vagy vékony a stég, egy hangos szót sem hallottunk. Összeszokott szimpatikus, emberek, a víz „örültjei” serénykedtek körülöttünk. És hipp-hopp, máris 211 induló volt a vízen. A látvány önmagáért beszél. Ha jó alaposan nézed a videót, észreveszel egy kék hajót, aminek két oldalára egy-egy kerékpár kereket hegesztettek. Hogy miért? Hamarosan kiderül, a jelszó addig is legyen annyi: „Hé, emberek, mire jó egy lakatos?”

 

 

Aztán eljött a rajt pillanata! Elstartolt a mezőny. Többé-kevésbé sikeresen, egy hajó legénységével együtt beborult sajnos, de később, ők is a mezőny nyomába eredtek.

 

 

Mi sem tétlenkedtünk. Babák Zoli kollégát, a Newjság szerkesztőjét felkapva, a Szivornyához hajtottunk. Itt az első szárazföldi rész várt a vízi gladiátorokra. Nézni is kemény volt, szóval le a kalappal előttük. De ha ez a körülbelül nyolcszáz méteres „első cipelős” szakasz nem lett volna elég, megnyugtatjuk a nagyérdeműt, volt egy hosszabb, még nehezebb,  ship foot transport etap.
 
 Íme, csupán egy réten át kellett szaladni a hajókkal

 

A versenyt összesítve. Embert próbáló és tekintélyt parancsoló. Mintha nem is lovas nemzet lennénk, hanem, valami speciális viking néptörzs a Kárpátok szívében. Vagy egyszerűen csak tehetségesek…?

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenszarvas.blog.hu/api/trackback/id/tr313135680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csalódott hercegnő 2011.08.11. 23:50:25

csak annyit fűznék hozzá, hogy ez még csak a XIV. Kenumaraton volt, a táv pedig 21 km a két szárazföldi szakasszal:)

nemszarvasi 2011.08.12. 13:28:57

Hogy lehetsz ilyen?:) Itt az "élvezet" a fontos, nem a tények meg az adatok:)

mierteppenszarvas 2011.08.12. 22:01:23

@csalódott hercegnő:javítottuk, azért ez tényleg olyan információ, amit illik jól feltüntetni ... utólag látom az egészen pontos adatokat:

A verseny útvonala:

Rajt: Szarvas Vízitelep – Szivornya 6 km

Átpakolás a Hármas Körösre (szárazföldi szakasz) 300 m

Szivornya – Duzzasztó 4 km

Átpakolás a Holt-Körösre (szárazföldi szakasz) 800 m

Duzzasztó – Szarvas Vízitelep 10 km

Remélem azért a "csalódott" jelző nem ezért született.
Erika

csalódott hercegnő 2011.08.16. 19:02:24

@nemszarvasi: szerintem meg igenis fontos információ(gondolom nem evezted végig, de nekem pl elég nagy büszkeség elmondani hogy megcsináltam a 21 km-t), és persze nem szemrehányásként közöltem, csupán lényeges információnak tartottam, hibát pedig bárki elkövethet.

Erika, a csalódottság pedig természetesen nem ezért született, örülök hogy ennyire népszerűvé válik a gyönyörű városunk, hála nektek is:)
süti beállítások módosítása