Miért éppen Szarvas?

Szarvas összesen 16157 hektár, és nagyjából 18 ezren lakják. A Körös-parti város, amelyben bármerre indulunk, rövidesen biztosan a Körös-partra érünk, ma az ország egyik legkedvesebb városa vízparttal, arborétummal, pezsgő kulturális- és sportélettel, híres mozzarella-gyárral, pálinkafőzdével és gyógyfürdővel. A város változatos programjai között van kamarazenekari koncert, betyárnapok, de hagyományőrző és sportprogramok is, például az Amatőr Kenumaraton. Szarvason családosok, egyedülállók, nyugalomra vágyó idősek és élményeket kergető fiatalok egyaránt megtalálják a számításukat.

Szarvas Facebookon

Támogatók

Friss topikok

Indavideó - Miért éppen Szarvas

2011.08.28. 21:26 mierteppenszarvas

Az Erzsébet ligetben barangoltunk, ellátogattunk a Ruzicskay alkotóházba

Jelenlegi szállásunktól, a Liget Wellnes Hoteltől mindössze pár perc sétára található, a Ruzicskay alkotóház. Ruzicskay György világhírű festőművész, a város szülötte, élete ékes példája annak, hogy a tehetség, bármilyen nehéz körülmények között is, képes utat törni magának, ha egy kicsit segítik, vagy legalábbis nem bántják. Képes volt bejárni a maga útját, és sohasem felejtette el, honnan indult. Szarvasra mindig visszatalált, ahol várták és szerették. Ebben sokat segített a város is, hiszen 1960-ban bocsájtotta rendelkezésére az Erzsébet ligetben található alkotóházat. Gyönyörű környezetben festhetett itt Ruzicskay György. Életéről számos forrás mesél a világhálón, de mindenképpen érdemes képeit személyesen is megnézni. Bennünket az alkotóház vezetője, Terhes Jánosné Ilike kalauzolt. Vele még nagyobb élmény volt a barangolás, hiszen számos érdekességet fűzött, az egyes képekhez, és sok mindent árult el, a művész és hű felesége Etelka életéről.

Az alkotóházban egyébként történt még valami, kedvenc hajóvezetőnk Demeter István párjával találkoztunk. Ő a szarvasi bölcsőde vezetője, aki maga is foglalkozik művészettel, fest, valamint tűzzománcból ékszereket készít. Egy kedves mosolygós hölgy, igazi hajóvezető feleség. Nem mintha tudnánk, milyen az, de valahogy így képzelnénk el. Ruzicskay György szavai, pedig séta közben még fejünkben motoszkáltak. „Szeresd a művészetet és vigyázz rá, ezzel saját életed nemesíted!”

Ezután, a Szolid Bohém felé vettük az irányt, ebéd céljából, aminek fél négy körül, már igencsak idejét láttuk.  Ha már a Bohémnál járunk, akkor fontos megemlítenünk, hogy érkezik nemsokára gasztro és szállás rovatunk, az elmúlt napok éttermi és szálláshely elemzője is.

Az estét, a Liget Wellnes Hotelben töltjük, kis pakolással és pihenéssel. A pakolást kihagynánk, viszont holnap ismét költözünk így muszáj. Újabb állomásunk a Frankó tanya lesz, ami egy újabb spektruma a Szarvas által nyújtott szálláslehetőségeknek.    

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenszarvas.blog.hu/api/trackback/id/tr683186395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása