Miért éppen Szarvas?

Szarvas összesen 16157 hektár, és nagyjából 18 ezren lakják. A Körös-parti város, amelyben bármerre indulunk, rövidesen biztosan a Körös-partra érünk, ma az ország egyik legkedvesebb városa vízparttal, arborétummal, pezsgő kulturális- és sportélettel, híres mozzarella-gyárral, pálinkafőzdével és gyógyfürdővel. A város változatos programjai között van kamarazenekari koncert, betyárnapok, de hagyományőrző és sportprogramok is, például az Amatőr Kenumaraton. Szarvason családosok, egyedülállók, nyugalomra vágyó idősek és élményeket kergető fiatalok egyaránt megtalálják a számításukat.

Szarvas Facebookon

Támogatók

Friss topikok

Indavideó - Miért éppen Szarvas

2011.08.06. 15:38 mierteppenszarvas

Blogolvasói élménykeresési javaslatokat várok …

...nem mintha nem lenne elég sűrű így is a program, igazából kíváncsi vagyok a kérdéseitekre.  Iránymutatónak néhány segítség ….

Pl:

- Pici babával pihennénk Szarvason, de nem szeretnénk lemaradni a hétvégi babaúszásról , van-e a környéken egyáltalán ilyen lehetőség, ahová be tudunk csatlakozni?

- Van-e játszóház, ahol  jó társaságban tudhatom a gyermekemet, amíg egy romantikus nosztalgiázós kellemes sétát teszünk a férjemmel?

Kérdezettek meg  hozzátok hasonló turistákat ők mivel töltik a napjaikat, akár korosztály szerint (családosok, fiatal párok, idősebb házaspárok, baráti társaságok)

Nem csak női kérdezőkre gondolok, mindenki a saját érdeklődésének megfelelően gondolkodjon... bár súgok egy kicsit - ezt bátran állíthatom az Áron nevében is - én már az első napon megszerettem a várost, és el is hangzott a klasszikus mondatom, aki itt nem érzi jól magát és nem tudja kellemesen eltölteni az időt, biztosan otthon sem ... persze mondtam olyat is, hogy nem jó "edénybe" tartja az eszét, persze az akkori szóhasználattal, most nem rögzítem írásba!

 

11 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenszarvas.blog.hu/api/trackback/id/tr783130090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fankoslangos 2011.08.08. 15:39:18

Kedves Erika és Áron!

/Azért kedves, mert találkozásunk feljogosít eme jelző használatára…/

Elmúlt egy hét a szerződött egy hónapból, és vegyes érzelmű levelek, hozzászólások olvashatóak a kommenteknél.

Vannak, akik szinte már felháborodva jelzik, hogy a napi bejegyzések megcsúszva, akadozva jelennek meg. Ők nem ezt akarják, sokkal „éhesebbek” az információkra. Számukra az lenne a természetes, ha szinte óránként lenne bejegyzés, merre jártatok, mit láttatok, milyenek a tapasztalataitok.
Türelmetlenek, és lehet, hogy igazuk is van, de…

Ne feledjük el, kedves türelmetlen olvasók a következőt:
A programok zsúfoltsága miatt egyik helyről rohanni kell a másikra, sokszor arra sincs idő, hogy kifújják magukat, és valóban élvezzék azt, ami miatt, mint turisták, városunkban tartózkodnak. Késő éjszakai „barátkozás” után még jön a „kötelező” blog írás, majd vacakolva az internettel, feltöltés és alvás, hogy másnap korán reggel a következő programra időben odaérjenek.
/Nem mintha sajnálnám Őket, hisz ezt vállalták, ezért kapják a fizetést, hát dolgozzanak meg érte…:) /

Ezt a gondolatot nem mentegetésként írtam le, csupán közöltem olyan tényeket, melyek legtöbbünknek eszébe sem jut.
Belelátva nagyjából a kulisszák mögé, elhiszem, hogy nehéz minden kívánságnak eleget tenni…

Most megint hozzátok szólok, kedves élményellenőrök.

Próbáljuk meg közösen kitalálni /okulva az első hét tapasztalatain/, hogyan lehetne gyorsabban eljuttatni a tapasztalatokat az olvasókhoz.

Én meglehetősen lusta embernek tartom magam, utálok feleslegesen dolgozni. Én mindig elgondolkozom azon, hogyan lehetne egy-egy munkafolyamatot egyszerűsíteni, gyorsítani, csak hogy minél könnyebben, gyorsabban elvégezzem azt. Utálok sokat írni, inkább a szavak embere vagyok./Már az is nagy erőfeszítés, hogy ennyi ideig ütögetem a billentyűzetet :)/

Én a helyetekben a következőket tenném:
Egy-egy programról, ott a helyszínen egy rövid, két-három perces video felvételeket készítenék, bevonva esetleg a jelenlévőket is. /Áronnak ez biztosan nem probléma, rádiós múltjára-jelenére gondolva/ Ezeket a videókat (ha telefonnal készülnek, és biztosítva van az internet hozzáférés) akár a program helyszínéről fel lehet tölteni a blogba, így biztosítva a leggyorsabb információáramlást. A nap végén már sokkal kevesebb dolgotok lenne az írással. Ha a telefonos video készítés nem megoldott, még mindig ott van a fényképezőgép, és a memóriakártya, melyet akkor a nap végén lehet feltölteni, de ez is már egyfajta könnyebség.

Kihasználva a video adta lehetőséget, akár olyan „mély” interjukat is készíthettek, amelyben bemutatjátok akár azt is, hogy a mellékhelyiségben nincs például fotocellás csaptelep…/én személy szerint ezen nem háborodok fel, számomra ugyanúgy megteszi egy karos, vagy uram bocsá, egy tekerős csaptelep is. A pisiszag engem is zavar, remélem, hogy ha olvasták az „illetékes elvtársak” a bejegyzést, intézkedtek. / A videoval egyébként tényleg szemléltetni lehet egy mosdó, kézmosó állapotát, és ha én egy leendő vendég lennék, el tudnám dönteni ez alapján, hogy számomra megfelelő-e az adott létesítmény.
Egy étterem esetén például, hogy milyen az asztalok állapota, a teríték, a kinti illetve benti férőhelyek száma /ha esetleg rossz időben támad ingerencia, hogy elfogyasszam napi betevőmet/, milyen gyorsan van kiszolgálás /hány pincér dolgozik/, ha lehet a konyháról készíteni, akkor az már egyfajta bizalomépítés, amit egy érdeklődő esetleg a látogatásával, akár a pénzével jutalmaz.
Így szerintem sokkal több figyelmet kapna az „ügy”, melyet képviseltek.

A többit személyesen, mert utálok írni…
Üdv: Hudák László

Sitti 2011.08.08. 18:00:26

Mostanában egyre több bringást látok a környéken. Mivel jómagam is bringázok és amikor a pénztárcám engedi versenyekre is járok felajánlottam Hajninak,hogy szívesen elvinnélek titeket egy város körüli túrára. Úgyhogy reszkessetek! :D Valamelyik hétvégén elviszlek titeket olyan helyekre is amit autóból nem láthattok. ;)

mara05 2011.08.08. 23:13:21

Ha jól tudom, a Betyárnapok Kondoroson vannak, nem Szarvason. Igaz, hogy a kistérséghez tartozik, de ez így nem fedi a valóságot.
Több videót szeretnék látni,és ne mindig az evés ivás legyen a lényeg.Persze az is fontos, de azért vannak a városban más értékek is, amikre fel lehetne hívni az emberek figyelmét.
Bár, hogy kinek mi az érték az relatív:)

mierteppenszarvas 2011.08.08. 23:27:38

@Sitti: Köszönjük szépen a meghívást beszéltünk róla, sorban kipróbálunk mindent. Van egy nagyon jó barátnőm, aki a férjével és a két kisfiával, ha tehetik gyakran túráznak így. Már csak azért is nagyon örülnék neki, mert szerintem ez sokakat érint. Nagyon kellemes kikapcsolódás lehet bárki számára. :)

mierteppenszarvas 2011.08.08. 23:34:31

@mara05: Egy város értékei benne vannak egy útikönyvben is, ezeket mi is végigjárjuk, be is mutatjuk. Érték még mindenki aki itt él... már kaptunk némi segítséget is,milyen irányban puhatolózzunk...élnek itt olyanok is, akik egy adott korosztály számára "gyermekien" kedves emlékeket képviselnek ... a héten ez is kiderül, vajon ki lehet az?! :)

mierteppenszarvas 2011.08.08. 23:35:33

@fankoslangos: köszönjük László :) Holnap személyesen folytatjuk :)

dzsondír 2011.08.08. 23:43:35

Sem sajtgyár sem pedig betyárnap nincs Szarvason.

Békés megye 05. vk 2011.08.09. 08:52:56

Kedves Erika és Áron! Mint látható és olvasható nem könnyű munka ez, jó páran csak kötekedni tudnak, de ez ne vegye kedveteket és lelkesedéseteket. Érezzétek jól magatokat!

nemszarvasi 2011.08.10. 18:59:35

Több videót! Lássunk a városból mást is, ne csak a főteret, meg szállodákat, éttermeket. Vannak régi utcák, épületek és ott a Holt-Körös és a "zugok"! Plusz, eddig nem láttam, vagy csak vékonyan, se a Tessedik szobrot, se a templomokat, se a milleniumi emlékművet, se a múzeumot! Ezekről lehetne részletesebben is írni, videózni!!!

Békés megye 05. vk 2011.08.10. 19:51:35

@nemszarvasi: Nem szarvasi létedre, elég jól tudod mi található a városban.

Tudod Te miről szól ez az egész? Arról, hogy jól érezzék magukat Szarvason! Nem pedig arról, amiről Te írsz, vegyél egy útikönyvet ha ezekre vagy kíváncsi.

nemszarvasi 2011.08.10. 20:50:32

Ok, és arra ki kíváncsi, hogy két arc meg egy kutya jól érzi magát más pénzén egy kisvárosban?
süti beállítások módosítása