Miért éppen Szarvas?

Szarvas összesen 16157 hektár, és nagyjából 18 ezren lakják. A Körös-parti város, amelyben bármerre indulunk, rövidesen biztosan a Körös-partra érünk, ma az ország egyik legkedvesebb városa vízparttal, arborétummal, pezsgő kulturális- és sportélettel, híres mozzarella-gyárral, pálinkafőzdével és gyógyfürdővel. A város változatos programjai között van kamarazenekari koncert, betyárnapok, de hagyományőrző és sportprogramok is, például az Amatőr Kenumaraton. Szarvason családosok, egyedülállók, nyugalomra vágyó idősek és élményeket kergető fiatalok egyaránt megtalálják a számításukat.

Szarvas Facebookon

Támogatók

Friss topikok

Indavideó - Miért éppen Szarvas

2011.08.17. 20:01 mierteppenszarvas

Az élményellenőr lót, fut, nem pihen, az erdőben sétál, kincset keres,majd a Körösön hajtja a vízi dodgemet

A blog írásakor öt perccel 18 óra előtt járunk. Gyakorlatilag egész nap mentünk, ahogy többnyire itt nap, mint nap Szarvason. Reggel valamivel nyolc után kezdődött a „műszak”. A Régimódi étteremben pacalt főztünk, élesben. Szóval, ha valami esetleg nem olyan ízű, mint amilyen szokott, akkor bocs. Bár természetesen, komoly szakmai felügyelet alatt álltunk. A Szakács család miatt nem aggódunk, még a mi kotnyelességünket is kibírva hozzák a megszokott házias ízeket.

Ezután kilenc óra körül gyors reggeli a City Grill szendvicsbárban. Szükség volt az energiára, hiszen innen utunk az Arborétumba vezetett. Ide szinte már hazajárunk, mégis most tettük eddigi legnagyobb túránkat. A Budapesti Corvinus Egyetem leendő első éves hallgatói a héten épp gólyatáborban vannak Szarvason, mely egybekötött szakmai gyakorlat is, ahogy ők fogalmaznak agrotechnikai képzésen vesznek részt. Az agrotechnika, metszést, ásást, gereblyézést, kapálást jelent, így ebben az időszakban rengeteget segítenek munkájukkal. No de ne felejtsük el, hogy gólyatáborról van szó, ehhez hozzátartozik a buli is. Épp emiatt kell most sietnünk, hiszen ma van a beavatás napja. Ma kell az ifjoncoknak kiállni a próbákat, aminek terepéül szintén az „Arbo” szolgál majd. Szóval lesz egy túránk, éjszaka is kemény terepen. Ha már a terepnél járunk. Különösen a családok számára egy szenzációs programra bukkantunk. Valóságos kincskeresésben lehet része bárkinek, akár itt Szarvason, a „Pepi-kertben”! Így a gyerekek is nagyobb várakozással indulnak neki egy kis természetjárásnak, hiszen rögtön nem turisták vagyunk, hanem profi kincskeresők. Részletek itt a link segítségével érhetők el: http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=3101

Sok sikert a kincsvadászoknak!

Az erdőből a vízre vitt az utunk. Hudák Laci barátunk segítségével kipróbáltuk saját tervezésű vízi dodgemjét. Ő ezt elsősorban családosokra gondolva tervezte. Teljesen biztonságos és nagyon buli. Egy kis villanymotor segítségével suhanunk, ütközünk, a vízen. Reméljük, a prototípus után jön majd a sorozatgyártás! Egyébként már kitalált játék is létezik hozzá, 2-3 fős csapat vízi gombfocizhat egy strandlabda beiktatásával. Persze  labda nélkül is roppant élvezetes. Íme egy kis vízi dodgem, ahogy mi élményellenőrök teszteljük:

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenszarvas.blog.hu/api/trackback/id/tr143161004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása