Miért éppen Szarvas?

Szarvas összesen 16157 hektár, és nagyjából 18 ezren lakják. A Körös-parti város, amelyben bármerre indulunk, rövidesen biztosan a Körös-partra érünk, ma az ország egyik legkedvesebb városa vízparttal, arborétummal, pezsgő kulturális- és sportélettel, híres mozzarella-gyárral, pálinkafőzdével és gyógyfürdővel. A város változatos programjai között van kamarazenekari koncert, betyárnapok, de hagyományőrző és sportprogramok is, például az Amatőr Kenumaraton. Szarvason családosok, egyedülállók, nyugalomra vágyó idősek és élményeket kergető fiatalok egyaránt megtalálják a számításukat.

Szarvas Facebookon

Támogatók

Friss topikok

Indavideó - Miért éppen Szarvas

2011.08.06. 14:29 mierteppenszarvas

Földön, vízen, levegőben. Autóval, repülővel és ébredés után fogattal támadnak a turisztikai élményellenőrök Szarvason.

Legalább egy hétnek tűnt, már most annyi minden történt, annyi helyre hívtak. A sajtokat szeretőknek egy kis belső infó! Ugye nem hittétek, hogy ha már Szarvason vagyunk, nem látogatunk el a Mozzarella sajtgyárba? Elmegyünk és be is számolunk. De maradva a negyedik munkanapnál. Majdnem azt hittük, hogy otthon vagyunk. Áron korán reggel rádióba indul. Néhány álmos pillanat után, aztán eszméltünk, hiszen a Rádió Szarvas reggeli műsorában voltunk vendégek Dankó Ervinnél. Ő szintén Szarvas egyik „jelensége”. Cinikus, szókimondó, kritikus, tehát Áronnal rögtön közös szót találtak. Lehet, hogy a rádióknál, reggeli műsorvezetők esetében ez alapkövetelmény? Ervin mellett – de ezt Szarvason mindenki tudja, a csütörtök „polgármesteri” nap. Ekkor ugyanis Babák Mihály a város első embere műsorvezetőként csillogtatja képességeit és persze áll a lakók rendelkezésére, megválaszol és „probléma megold”. Így kivételesen három műsorvezető várta és ébresztgette Szarvast.

Erika fejében megfordult, hogy Áron egy rádióban van, ami olyan neki, mint gyereknek a plazákban a megőrző, így akár vásárolgatni is elmehetne, fel sem tűnne neki, ha csak órák múlva tér vissza. De az élményellenőr triónak jelenése van, a buszállomás mellett. Várj már rájuk egy hyper-szuper járgány! Négy kerék, metál festés, tuti fényszórók, alacsony fogyasztás, megbízhatóság és két lóerő. Indul a fogathajtás Szarvason! Igazság szerint, nem nagy kedvel bandukoltunk a kiindulópont felé. Áron azt mondta, hogy úgy olyanok leszünk, mint „Hans” a német turista, aki napsütésben feszít a városi forgalomban. Sőt, vegyük fel a klasszikus német-turistás divat gyöngyszemét: papucs, fehér zokni kompozíció, napelemes propelleres sapka és valami német negyedik vonalbeli focicsapat meze, amiben legalább jól beizzad az ember. Aztán a dolog hipp-hopp megváltozott! Ehhez elengedhetetlen volt két lovas mentorunk. Kasik György és ifjabb Kasik György.

Két újabb emberkincs a békési kisvárosból. Elragadóak, közvetlenek, kedvesek, őszintén és hivatásuk igazi profijai. Egy hosszabb beszélgetés menet közben a kocsin, aztán egy bátortalan kérdés az élmény-ellenőr trió férfi tagjától: „Megpróbálnám? Lehetne valami elhagyatott helyen?”. A válasz nemcsak pozitív, kifejezetten jól eső. Éreztük, hogy számukra is jó volt a találkozás, örültek, hogy minél többet akarunk megtudni hivatásukról, életükről, fogat hajtó versenyekről. Még talán a fehér zokni – bőrszandál kombo is belefért volna. Szóval Áront a bakra engedték. Az idősebb Kasik György maradt mellette, aki végtelen türelemmel magyarázta az abszolút alapokat, erről az óriási tudást igénylő feladatról. Csak úgy suhantunk Szarvas utcáin a pacikkal:)! Aztán egyszer csak bent találtuk magunkat a város centrumában. Jobbról autók, balról kamionok, emberek. De a Kosik csapat nem pánikolós, olyanok, mint a labdarúgásban a jó utánpótlásedző. Bizalmat szavaz a tanítványnak. Megúsztuk és egy nagyon fontos dolgot megtudtunk. Áron szeret fogatot hajtani, mert remek érzés. Nehéz, jól megtanulni sok idő, de ismét bebizonyosodott, a lovak fantasztikus állatok. Annyira, hogy gazdáikra még akkor is hallgatnak, ha épp más, mondjuk egy amatőr hajtó kezében a gyeplő. Kasik György néhány szóval segítette lovait, no és persze újdonsült tanítványát. Szóval fogatot hajtani szuper.

Ebédelni időnk sem volt, hiszen csatába indultunk. Óriási háború, mely csakis a legkitartóbbaknak való. Ezen a terepen egyedül Chuck Norris képes fél lábon helyt állni, de ő is csak maximum fél órán át. Rambo már többször sírva hazaszaladt, Schwarzenegger pedig, inkább szenátorrá választatta ,magát, hogy meg se kelljen próbálnia. Ez SZÁMHÁBORÚ az Arborétumban! Egy csapat vidám, lelkes gyerek fogadott bennünket, pár perces ismerkedés, aztán sorsolás melyikünk, melyik csapatba kerüljön.

Erika, aki állítólag anyai ágon Conan a barbár ük, ük, ük,ük, ük dédnagyapai leszármazottja és Denisz, a Kék csapatba került. Áron, aki pedig Mcgayver és Baywatch rajongó, örömmel csatlakozott a piros teamhez. A piros azért tetszett neki, hiszen az életmentő hölgyek ilyen színű gumimatrac felfújóval a vállukon mentik a fuldoklókat. A számháború fantasztikusan sikeredett. A gyerekek arcáról csak úgy sugárzott a vidámság és az izgalom. Bújtunk, rejtőzködtünk, osontunk, másztunk, lestünk, aztán ha lecsapott ránk egy nagyobb különítmény szaladtunk, önfeledten a gyönyörű erdőben, ahogy csak bírtunk. Mondjuk ez esetben nem álltunk meg a fáknál elhelyezett kis tábláknál, hogy elolvassuk és megtanuljuk nevüket magyarul és persze latinul.  A játék végén a Kék csapat lett a győztes. Erika okos játéka, és Denisz kiváló szaglása sokat segített a kékeknek, akik megérdemelten nyertek ezen a délutánon. Persze öröm jutott a piros csapatnak is. Áron felbújtotta az ifjoncokat, hogy fessék be Erikát nyugodtan szépen harci díszbe. Így sárga, piros, zöld és kék színű arccal nem volt baja a harccal. Ezután irány egy gyors késői ebéd a Halászcsárdában.

Picit tovább időztünk ott, mint terveztük. Egy kutya volt a dologban, de nem Denisz, kivételesen. Egy Beagle kutyus szaladt be a csárdába, nyakörvvel, de gazdi nélkül. Gyorsan hívtuk a kutya nyakában lévő bilétán talált számot. A tulajdonos nagy nehezen visszahívott és útnak indított fiát az ebért. Beni miközben mindezt intéztük meglógott. Így egész számháborús de javu-ben lehetett része Áronnak. Kutyát üldözve rohangál zihálva gyönyörű fák között. A Halászcsárda ugyanis gyönyörű helyen fekszik. Egyik fele a Köröst nézi, a másikat pedig az Erzsébet liget öleli át. A kutyust ismét befogtuk és hazajutattuk. Az idő sürget, este hat órára a Körös Televízió várt bennünket egy élő beszélgetős műsorba. Épp hogy odaértünk, és Erikának is sikerült szerencsére megszabadulni újfajta Kiszel Tündét megidéző nyári sminkjétől időre. Ha a fején hagyja esetleg a blue boksz is beleborzongott volna.

A műsorban jól éreztük magunkat. Este már teljes nyugalomban vagyunk, tudjuk reggel a Fánkos-Lángososban indítjuk a napot Hudák László meghívásának eleget téve ... (erről természetesen a következő bejegyzésben részletesen beszámolunk, aki volt már ott tudja milyen várható vélemény születik, aki még nem, az úgy sem hiszi el :) ...  így a mai nap folyamán az érdeklődőknek figyeleeem)

 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mierteppenszarvas.blog.hu/api/trackback/id/tr73129977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dinamama 2011.08.07. 09:52:54

Kedves Erika és Áron!
Gondolom nem sértő, hogy nevükön szólítom, hiszen már félig-meddig szarvasiaknak tudjuk Önöket.
Egy helyreigazítást szeretnék tenni: A Halászcsárda az ERZSÉBET LIGET-ben található. Az Anna liget kicsit távolabb van, a Körös- Maros Nemzeti Park van benne.
Üdvözli: Dinamama

dzsondír 2011.08.07. 12:34:14

..és "betyárnapok" sincsenek Szarvason.

mierteppenszarvas 2011.08.08. 13:21:07

Kedves Dinamama! Köszönjük a helyreigazítást. És, hogy mennyien nyomon követnek bennünket, arra példe, hogy rajtad kívül többen is jelezték a hibát. Pár másodpercen belül javítjuk a hibát. Mentségünkre legyen mondva, hogy Áron rohanva nézte a táblát, mert üldözte a gazdi nélküli kutyust. De a hiba akkor is hiba! Még egyszer köszönjük és várjuk ezután is a véleményeket, tippeket! Szép Napot! E&Á és D
süti beállítások módosítása